SUHKRUKLAAS
Suhkruklaas on rabe läbipaistev suhkruvorm, millega on
filmides, lavastustes ja ka fotodel lavastatud klaasi purunemise stseene. Trikkide
ja ka väiksemate kaklus stseenide jaoks on suhkruklaas ideaalne kuna see
puruneb sarnaselt päris klaasile, kuid on palju ohutum, sest suhkruklaasi ääred
ei ole nii teravad. Samuti on see suurepäraselt odav võimalus teatriteaduse
visuaaltehnoloogia tudengitel oma tehtavatele lavastustele, filmiklippidele,
performancitele jne anda väikse valega edasi a la pudeliga pähe stseene.
Foto: ERNesbitt
PLUSSID
+ odav valmistada
+ ohutum, kui päris klaas (pole nii teravad servad)
+ puruneb nagu päris klaas
MIINUSED
- kergesti purunev ehk tuleb enne kasutamist ka hoolikalt
hoida
- tuleb õigesti valmistada
Valmistamiseks on vaja:
*suhkrut
*vett
*maisisiirupit (pärsib suhkrumolekulidel kristaliseerumist)
Foto: brit.co
Kõik komponendid tuleb oma vahel kokku segada ja kuumutada
kuni 150 kraadini. Just siis tekib kõvastumisel pragunev suhkruklaas. Kui segu
temperatuur tõuseb kõrgemaks, siis suhkur põleb ja tekib must kleepuv ollus,
mis tähenab vaid komponentide raiskamist. Seega on temperatuur siin väga
oluline.
Kui segu on saavutanud õige temperatuuri, tuleb see valada
vormi. Varem ette valmistatud silikoonvormid nt pubelite, pokaalide, klaaside
ja teiste klaasist esemete jaoks. Valamiseg, ei tohiks ka kaua viivitada, sest
jahtumisel muutub suhkrusegu samuti kleepuvaks. Kui segu on vormis, siis tuleks
liigutada vormi nii, et kõik osad saaksid kaetud. Seejärel tuleks sel lasta
jahtuda kuskil 20 minutit, olenevalt paksusest. Kui vorm on jahtunud, see
eemaldada ja suhkruklaasist tarbeese ongi valmis.
Kasutatud materjalid:
No comments:
Post a Comment